Primarul din Seoul dispărut, telefonul îi este stins, căutarea este în curs

SEOUL, Coreea de Sud – Primarul capitalei sud-coreene Seul este dispărut după ce a lăsat un mesaj verbal pe care fiica sa l-a descris ca pe un testament, a spus poliția. O operațiune masivă de căutare este în curs de desfășurare.

Photo by Nicole Avagliano on Pexels.com

Polițiștii au declarat că îl caută pe primarul Park Won-soon pe un mic deal din cartierul Sungbuk din Seul, unde i s-a detectat ultima dată semnalul de telefonie mobilă. Au spus că telefonul mobil al lui Park este în prezent oprit.

Photo by Ethan Brooke on Pexels.com

Fiica lui a sunat joi după-amiază la poliție și a spus că tatăl ei a lăsat un mesaj „asemănător unui testament” înainte de a pleca de acasă cu 4-5 ore mai devreme. Fiica nu a explicat conținutul mesajului, a spus unul dintre ofițerii de la Agenția de Poliție Metropolitană din Seul, care este responsabil pentru operațiunea de căutare.

Fiica a spus că a decis să apeleze la poliție pentru că nu poate da de tatăl ei la telefon, a spus ofițerul, solicitând anonimatul, deoarece nu a fost autorizată să vorbească în mass-media în această privință.

Potrivit poliției, aproximativ 150 de ofițeri, o dronă și un câine de poliție au fost mobilizați.

Kim Ji-hyeong, un oficial al guvernului metropolitan de la Seul, a confirmat că Park nu s-a prezentat la muncă joi din motive neprecizate și a anulat toate programările sale, inclusiv o întâlnire cu un oficial prezidențial la biroul său al Primăriei din Seul.

Park, activist civic și avocat pentru drepturile omului, a fost ales primarul Seul în 2011 și a devenit primul primar al orașului care a fost votat pentru un al treilea mandat în iunie anul trecut. Un membru al Partidului Democrat Liberal al președintelui Moon Jae-in, Park a fost considerat un potențial președinte de speranță pentru liberali la alegerile din 2022.Categories:International

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: