Încolțită politic, Gabriela Firea transmite semnale de disperare

Conștientă că pierde tot mai mult teren în confruntarea politică de la locale, Gabriela Firea apelează la gesturi disperate. Astfel, după ce a declarat că ar putea renunța la candidatura sa la Primăria Capitalei, ieri Gabriela Firea a dat-o la întors. Mai mult, a început să ceșească sprijinul politic din partea liderilor cu care a dat pe jos cu o zi înainte. 

Această modalitate incoerentă de a limita pentru moment pierderile este, însă, puțin credibilă. Atât în ochii bucureștenilor, cât mai ales la nivelul liderilor pe care Gabriela Firea, mai nou, încearcă să-i aducă de partea sa. 

sursa foto: Facebook

După ruptura de Ponta, la mila lui Ciolacu

După ce Victor Ponta a declarat în week-end că Pro România va merge cu propriul candidat la alegerile locale, Gabriela Firea a încercat, de o manieră perversă, să-l compromită pe fostul lider al PSD. Astfel, Primarul Capitalei a arătat că această poziție a lui Victor Ponta este cauzată de refuzul lui Marcel Ciolacu de a-i oferi numărul de locuri eligibile pe lista PSD în alegerile parlamentare. 

Ieri, Victor Ponta a declarat că Gabriela Firea se află într-o eroare. “Cred că doamna Firea a fost mințită de colegii din PSD. Nu am cerut niciun loc de parlamentar și sunt convins că Pro România va candida singur la parlamentare. Nu am cerut niciun primar de la PSD – vom avea candidații noștri. Domnul Ciolacu vă poate confirma acest lucru”, a declarat Ponta, pentru publicatia Libertatea. 

Odată cu acest răspuns, Firea a înțeles că riscă să fie prinsă cu minciuna. Drept urmare, ieri, a încercat o altă manevră. A declarat repetat, să se audă bine și unde trebuie, că deși i s-a propus să candideze pentru un post de senator și apoi să preia conducerea partidului, ea a refuzat astfel de propuneri, asigurându-l explicit pe Marcel Ciolacu că nu își dorește decât să rămână în funcția de Primar General. O încercare penibilă de a-i sugera liderului interimar al PSD că este de partea sa, deși ar fi putut, teoretic, să-l dea la o parte. 

Un cântec de sirenă prost gândit

Noua linie de mesaj vânturată de Gabriela Firea nu face decât să arate și mai mult situația disperată în care se află și faptul că nu mai reușește să fie și credibilă în lucrurile pe care le susține. Și asta pentru că, Gabriela Firea nu este capabilă, la modul real, să preia partidul în acest moment. O știe și ea, dar și Marcel Ciolacu. În competiția dintre actualul lider interimar și Eugen Teodorovici nu mai e loc și de Gabriela Firea. 

În al doilea rând, este limpede că Marcel Ciolacu nu este atât de naiv încât să creadă că, în eventualitatea în care Gabriela Firea va câștiga Primăria Capitalei, aceasta îl va lăsa în funcția de președinte al PSD. Ca atare, cântecul de sirenă pe care îl practică Gabriela Firea nu poate adormi pe nimeni din PSD. Și, mai cu seamă, liderii cu experiență. 

O altă problemă, contractele Primăriei

Invitată ieri în emisiunea lui Victor Ciutacu, într-un mod cu totul ciudat și inexplicabil, Gabriela Firea a vorbit despre posibilitatea ca unii dintre subordonații ei ar fi putut semna contracte cu probleme, tocmai pentru a o compromite în această perioadă. 

Să fie oare aceasta explicația mesajului incifrat transmis de Gabriela Firea, potrivit căruia s-a apăsat un buton nuclear împotriva sa? Dacă este așa, se pare că avem de a face cu o altă menevră necredibilă prin care Primarul Capitalei încearcă să se victimizeze în avans. Categories:Politic

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: