Cea mai mare gradina verticala din lume a fost deschisa pe acoperisul unei cladiri din Paris

Este cea mai recentă incercare de a dovedi că cantități mari de alimente sănătoase pot fi cultivate mai degrabă într-o fermă pe acoperiș, decât cumpărate în supermarket.

Photo by Juanjo Menta on Pexels.com

Costul de mediu al alimentelor de transport din întreaga lume este enorm, generând ceea ce este cunoscut sub denumirea de “mile alimentare”. Drept urmare, tot mai mulți oameni sunt dornici să cumpere produse locale. Potrivit unui expert în agricultură urbană, producția regională de alimente are potențialul de a schimba viitorul alimentelor.

„Dacă toată lumea dorește cu adevărat să se întâmple acest lucru, putem oferi, la nivel regional, o acoperire de 100% alimente pentru toată lumea”, spune dr. Rob Roggema, profesor de transformări spațiale la Universitatea de Științe Aplicate din Hanze, din Olanda.

El spune că acest lucru este realizabil din punct de vedere tehnic, dar este puțin probabil în acest moment, deoarece „depinde de tot felul de alți factori, cum ar fi economia, politica și acceptarea socială”. Întrebarea este: suntem pregătiți să ne adaptăm dietele la o abordare mai sezonieră în schimbul unui lanț de aprovizionare mai durabil?Categories:Agricultura

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: