Două spitale importante din Capitală, lăsate în frig de managerii PSD aflați în campanie electorală

Lipsa căldurii la spitalele Colentina și Matei Balș arată încă o dată cât de nociv este PSD atunci când manageriază orice fel de sistem public. Pe scurt, Termonergetica, companie administrată de finul Gabrielei Firea și două spitale conduse de doi candidați PSD au reușit să lase în frig pacienții de la Colentina și, mai ales, Matei Balș. Povestea este așa.

Termoenergetica a anunțat cu 24 de ore înainte cele două spitale că urmează să facă anumite revizii pentru remedierea unor avarii. Aceste avarii sunt o stare de fapt a Bucureștiului, o moștenire a sistemului nemodernizat de termoficare din Capitală și o consecință agravantă a incompetenței fostului primar.

De obicei, remedierea problemelor se face vara, în fiecare an, tocmai pentru a nu lăsa cetățenii în frig. Anul acesta, Termoenergetica a preferat să sisteze toate aceste lucrări. De ce? Simplu. Pentru că urmau să fie alegeri la Primăria Capitalei și, probabil, administrația PSD a Bucureștiului nu voia să deranjeze populația cu reparații.

Au preferat să lase totul după alegeri, în ideea că în situația unei victorii vor avea timp să recupereze timpul pierdut, iar în situația unei înfrângeri problema se va reporta în dreptul următoarei administrații de dreapta. Așa s-a ajuns ca lucrările inerente de refacere a conductelor suprasolicitate să aibă loc în luna decembrie, cu consecințele știute.

Totuși, chiar și în această situație, spitalele respective aveau timp să ia măsuri. La Colentina, managerul Remus Mihalcea, candidat PSD în județul Argeș a intrat de o lună în concediu electoral. Poate tocmai asta a și fost șansa pacienților.

Cei care asigură conducerea, în lipsa managerului, au acționat și au găsit soluții pentru ca pacienții să aibă parte, totuși, de o minimă încălzire. Având în vedere că spitalul nu dispune de o centrală proprie, au fost puse în funcțiune aparatele de aer conditionat și caloriferele electrice, ceea ce a făcut ca întreruperea căldurii anunțată de Termoenergetica să nu fie dramatică.

În schimb, la Spitalul Matei Balș care, la fel, nu dispune de centrală proprie de încalzire, nu s-a luat nicio măsură. Spitalul condus de marea nouă vedetă a PSD, Adrian Streinu Cercel, candidat al acestui partid în București, și-a lăsat pacienții în frig și disperare.

Preocupările electorale ale managerului pesedist au fost, se pare, o prioritate mai importantă decât asigurarea confortului termic pentru pacienți. Din toată această ecuație electorală a rezultat un chin suplimentar pe care l-au decontat cei internați în acest spital, unii bolnavi de COVID-SAR 19, dar și personalul medical.

Firește, din această poveste nu putea lipsi nici userist-plusistul, Vlad Voiculescu, care a preluat făra nicio reținere retorica Gabrielei Firea și care dă vina acum pe guvernarea liberală pentru incapacitatea sa de a atrage fonduri europene. Totul, pentru ca liderul USR PLUS să mai atragă câteva voturi pe seama unei situații în care singurii vinovați sunt în tabăra partidului aparent adversar, respectiv PSD.

Spunem aparent, pentru că toate semnele din ultima vreme arată o puternică apropiere între PSD și USR +. Acest partid nu doar că nu mai atacă deloc PSD, dar există, conform unor informații din ce în ce mai veridice, un plan postelectoral de colaborare politică între cele două formațiuni, gândit de fostul Vicepremier al lui Dacian Cioloș, actualul Prim-vicepreședinte al PSD, Vasile Dâncu.

Avem, în concluzie, un manager pesedist la Termoenergetica care nu a putut fi schimbat și care a executat în vară ordinele politice ale nașei sale, un director de spital care a dezertat pentru a se dedica alegerilor, în județul Argeș, și un director de spital, Streinu Cercel, care mai mult stă prin studiourile de televiziune să spele imaginea PSD, decât în saloanele unității sanitare pe care, teoretic, o conduce. Și în rest, frig pentru pacienții care au ghinionul să fie internați în aceste spitale de campanie…electorală.

%d bloggers like this: