Suferința lui Vlad Voiculescu: nu poate face campanie pentru USR PLUS ca viceprimar al Capitalei

Surse politice afirmă că USR PLUS miza pe Vlad Voiculescu în calitate de lider al campaniei din Capitală pentru alegerile parlamentare, dar aceste planuri au fost date oarecum peste cap de neașteptata întârziere a constituirii Consiliului General al Municipiului București. 

sursa: Facebook

Pentru că listele USR PLUS din Capitală pentru alegerile din 6 decembrie sunt deschise de mai puțin cunoscuții Claudiu Năsui și Ștefan Pălărie, partidul își planificase să beneficieze de notorietatea lui Vlad Voiculescu și de poziția acestuia de viceprimar, negociată încă din luna august, înaintea alegerilor locale. 

Problema este însă prevederea legislativă conform căreia alegerea viceprimarilor de către consilierii locali se poate face doar după validarea tuturor mandatelor de consilier. Prevedere logică de altfel, ținând cont că o majoritate fragilă poate fi influențată de absența unuia sau mai multor consilieri locali din noile consilii locale. 

USR forțează o criză în București din considerente electorale 

În condițiile în care mai mulți consilieri generali PSD încă nu sunt validați de instanță, iar CGMB nu poate vota încă viceprimarii Capitalei, USR PLUS agită apele politice pentru a-și face culoar în campania electorală. 

Vlad Voiculescu, deocamdată liderul informal al consilierilor generali useriști, a început să dea mesaje de nemulțumire pe grupurile interne ale USR PLUS, iar din interiorul USR există deja sugestii pentru preluarea inițiativei și culpabilizarea lui Nicușor Dan pentru întreaga situație. De altfel, Voiculescu și-a manifestat public insatisfacția de a nu fi putut merge și el alături de premierul Orban și de primarul Nicușor Dan în vizita făcută luni de aceștia în spitalele bucureștene. 

În același timp, Dacian Cioloș e nemulțumit de mersul campaniei USR PLUS în București și caută oportunitatea pentru a provoca un conflict politic local. 

Vlad Voiculescu, campanie prin interpuși împotriva lui Nicușor Dan

În această perioadă a începutului de mandat, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu au avut împreună o serie de întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor medicale din subordinea Primăriei Capitalei, precum și cu angajați din direcțiile de specialitate ale Primăriei. 

Surse politice susțin că, ulterior, Vlad Voiculescu a avut o atitudine agresivă, asaltând instituțiile din Capitală (mai ales ASSMB) cu cereri de informații pe care nu avea nicio calitate oficială să le pretindă. 

În paralel, au început atacurile în presă contra lui Nicușor Dan – de pildă cele promovate prin ziarul Libertatea, unde Vlad Voiculescu are fani cunoscuți.

Reamintim că liderul USR PLUS București, Vlad Voiculescu, a fost varianta Partidului PLUS pentru Primăria Capitalei la începutul acestui an, el însă retrăgându-se din cursă după ce membrii USR l-au votat direct pe Nicușor Dan drept candidat, iar premierul Ludovic Orban a anunțat susținerea PNL pentru Nicușor Dan în calitate de candidat independent la primărie. Pentru a împăca lucrurile, lui Vlad Voiculescu i s-a promis unul dintre cele două posturi de viceprimar al Capitalei după alegerile locale, poziția pe care urmează să o ocupe după constituirea legală a noului CGMB. 

Gabriela Firea îl atacă și ea pe Nicușor Dan

Atacuri agresive la adresa lui Nicușor Dan au fost proiectate în aceste zile și dinspre fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta încearcă să provoace USR PLUS să se înscrie în bătălia împotriva lui Nicușor Dan, sugerând că actualul Primar al Capitalei ar fi în campanie de partea prim-ministrului Ludovic Orban și a PNL după ce aceștia au avut acțiuni comune pentru rezolvarea unor probleme urgente ale Capitalei, precum termoficarea sau situația din spitalele din Capitală după tragedia de la Piatra Neamț. 

Rămâne de văzut în ce măsură, după PSD, și USR PLUS va da curs propriului atac la adresa Primarului Capitalei. Categories:Politic, Sanatate, Social

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: