Blatul Firea-Băsescu a devenit unul evident

Sunt tot mai multe indicii că asistăm la un blat între Gabriela Firea și Traian Băsescu. Un ultim exemplu a fost furnizat în emisiunea de ieri de la RTV, moderată de Victor Ciutacu. Prin poziția adoptată, dar și prin mesajele transmise, fostul președinte a arătat că în această campanie este în totalitate de partea Gabrielei Firea. 

Sursa: Facebook

Băsescu, virulent cu Nicușor Dan și extrem de prietenos cu Florentin Pandele

Una din dovezile că Traian Băsescu face jocul Gabrielei Firea este atacul agresiv la adresa lui Nicușor Dan, pe care îl proliferează de ceva vreme încoace. Ieri în emisiune virulența criticilor la adresa candidatului susținut de PNL și USR-PLUS a fost una ieșită din comun. 

Pe de altă parte, Traian Băsescu a fost extrem de îngăduitor cu Gabriela Firea și chiar cu soțul acesteia, Florentin Pandele. Această atitudine binevoitoare față de primarul din Voluntari este în opoziție totală cu mesajul transmis de Traian Băsescu în 2014 Gabrielei Firea. 

“Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă dacă nu e atentă, înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, declara la acea dată Traian Băsescu.

Între timp, fostul președinte l-a “reevaluat” pe primarul de Voluntari, arătând ieri în emisiune că acesta este un excelent comandant de navă și că este un redutabil politician. O astfel de abordare sugerează că, la nivel de culise, între cei doi s-a ajuns la o înțelegere. Iar aceasta ține, din câte se pare, de bătălia pentru Primăria București, acolo unde cuplul Firea-Pandele au mari interese, o adevărată “caracatiță” dezvăluită recent chiar de Nicușor Dan.

Circ Băsescu-Firea pe seama dezbaterii electorale

O altă dovadă că Gabriela Firea și Traian Băsescu au aranjat meciul pentru Primăria Capitalei este cel privind dezbaterea electorală propusă de Nicușor Dan. Interesul Gabrielei Firea este ca aceste dezbateri să nu aibă loc într-un format de “unu la unu” cu Nicușor Dan, ci împreună cu alți candidați care să dilueze miza dezbaterii, care acum este una “Dan vs Firea”. 

Prin poziția adoptată în emisiunea de ieri, Traian Băsescu nu a făcut altceva decât jocul Gabrielei Firea. O dată prin lansarea ideii unor dezbateri mai largi. Și a doua oară, prin invitația făcută Primarului Capitalei de a avea o dezbatere exclusivă “Băsescu vs Firea”. 

Efectul unor astfel de propuneri este, pe de o parte, compromiterea dezbaterii propuse de Nicușor Dan, iar, pe de altă parte, reducerea șanselor candidatului susținut de PNL și USR-PLUS. Traian Băsescu este prea versat în ale politicii ca să nu înțeleagă acest lucru. Deci, nu există niciun dubiu că jocul său este unul asumat. 

În mod previzibil, Gabriela Firea nu a făcut decât să puncteze mingea ridicată la fileu, acceptând “provocarea” lui Traian Băsescu. Totul pe chicoteli de fundal și pe un ton cât se poate de jovial între cei doi. 

Regie pe terenul adversarului

Un alt element care confirmă blatul dintre Gabriela Firea și Traian Băsescu este bunăvoința moderatorului și regia emisiunii. Victor Ciutacu nu a încercat să întrerupă pentru niciun moment acuzațiile lui Traian Băsescu la adresa Gabrielei Firea, fiind conștient că un astfel de meci o avantajează pe aceasta din urmă. 

Mai mult, în momentul în care Traian Băsescu a proiectat, de fațadă, primele acuzații la adresa Gabrielei Firea, Victor Ciutacu a anunțat că în emisiune vrea să intervină Primarul Capitalei… 

Restul, a fost o scenetă jucată între cei doi, mimând dorința de dezbatere, inclusiv în sala de Consiliu a PMB – un mesaj cât se poate de clar în direcția lui Nicușor Dan care i-a cerut, în repetate rânduri, o dezbatere în această sală, iar Gabriela Firea, în mod previzibil, l-a refuzat. Categories:Politic

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: