Vânzările de viniluri în SUA le-au depășit pe cele de CD-uri în prima jumătate a anului, lucru nemaiîntâlnit din 1986

Veniturile generate de CD-urile muzicale au scăzut cu aproape 50% în primul semestru al anului 2020, în SUA, şi sunt sensibil inferioare celor obţinute de viniluri, fapt care nu s-a mai petrecut din 1986, potrivit unor statistici publicate joi de asociaţia profesională RIAA (Recording Industry Association of America), informează AFP.

Photo by Dominika Roseclay on Pexels.com

În primele şase luni din 2020, 8,8 milioane de discuri vinil au fost vândute în Statele Unite, generând o cifră de afaceri de 232,1 milioane de dolari, în creştere cu 3,6% în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2019, transmite Agerpres.

Prin comparaţie, vânzările de CD-uri au scăzut cu 47,6% şi au ajuns la o cifră de afaceri de 129,9 milioane de dolari, generată de vânzarea a 10,2 milioane de discuri-compacte, potrivit cifrelor publicate de Recording Industry Association of America.

Este pentru prima dată din 1986 când încasările generate de viniluri le depăşesc pe cele generate de CD-uri, potrivit bazelor de date furnizate de RIAA. În acel an, formatul dominant era caseta audio, care furniza 58% din totalul unităţilor vândute.

Citește știrea integrală aiciCategories:International

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: