La Cluj, apartamentele au ajuns să coste dublu față de București. Topul prețurilor și al tranzacțiilor imobiliare

Românii nu se tem de criză și cumpără în continuare locuințe, chiar mai mult ca în 2019. După o scădere bruscă de 70% în luna martie, când a fost declarată starea de urgență, piața și-a revenit, astfel că vânzările de apartamente au crescut în primele opt luni ale anului chiar și cu 14% în unele orașe din țară. 

Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai scumpe locuințe din România. Prețul pe metru pătrat pornește de la 1.800 de euro în ansamblurile rezidențiale.

Astfel, un apartament cu o suprafață de 57 de metri pătrați costă 120 de mii de euro, cu tot cu loc de parcare, fiind potrivit pentru o familie cu doi copii.

În Capitală, un apartament cu aceeași suprafață costă și cu loc de parcare costă în jur de 60 de mii de euro, la jumătate din prețul apartamentului din Cluj-Napoca.

”Putem spune că anul trecut a fost explozia acestor prețuri, care au sărit de la o medie de 1.500-1.600 pe bloc nou, direct la 1.800 de euro pe metru pătrat. În anumite zone, 2.000, în centru chiar .3000 de euro metrul pătrat. Orice construcție în Cluj, complex rezidențial, gândiți-vă că încep constructorii de la, depinde de zonă, dar de la minimum 1.650 până la 1.800 -1.850 de euro pe mp, vorbim de zonele limitrofe Clujului”, spune Gigi Ștefan, analist imobiliar.

Citește știrea integrală aiciCategories:Economie

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: