Surprinzătoarea avere a Gabrielei Firea: bijuterii de sute de mii de euro și venituri de 25.000 de lei pe lună

Gabriela Firea este prim-vicepereședintele PSD – principalul partid de stânga din România. Aparent, te aștepți să fie un angajat cu un salariu modest, cu aspirații sociale și dorință de salvare a păturilor defavorizate. Cu toate acestea, primarul PSD al Capitalei este departe de a fi un adevărat exponent al persoanelor vulnerabile social.

Sursa: Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, fost jurnalist și întreprinzător în zona imobiliară, are o avere și venituri mult peste media românilor. Potrivit ultimei declarații de avere, Gabriela Firea are, împreună cu soțul ei, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, imobile, terenuri, bijuterii și obiecte de artă în valoare de mai multe sute de mii de euro.

Avere în bijuterii și imobiliare

Ca stil de viață, Gabriela Firea este, așadar, departe de cei pe care, teoretic, îi reprezintă din punct de vedere politic. Astfel, doar bijuteriile și obiectele de artă au o valoare totală de peste 240 de mii de euro, după cum a completat declarația de avere. Gabriela Firea mai are, în plus, de recuperat, 40 de mii de euro din împrumuturile pe care le-a acordat unor persoane apropiate. Totodată, veniturile oficiale ale familiei Firea-Pandele se cifrează la peste 300 de mii de lei pe an, adică peste 25 de mii de lei pe lună. 

La aceste valori de bogăție se mai pot adăuga și proprietățile deținute de firmele în care Gabriela Firea este acționar. SC Tudor Imob SRL, de exemplu, deținea la începutul acestui an, potrivit datelor G4 Media, două vile de de peste 200 mp fiecare, cu terenuri, în județul Ilfov, inclusiv 1 hectar intravilan în Voluntari. 

Averea cuplului Firea-Pandele este completată de statut

În afară de avere, Gabriela Firea se bucură și de un statut social priveligiat. Beneficiind de mașină de serviciu și de serviciile unor instituții precum Poliția Locală, Primarul Capitalei reușește, de exemplu, să se deplaseze oriunde în București fără să stea la cozile de la semafoare. Potrivit unei anchete jurnalistice, Gabriela Firea ajunge de la reședința sa din Voluntari până la Primăria Capitalei în doar 20 de minute. Asta în timp ce același drum parcurs dimineața de un bucureștean obișnuit ar dura de 3-4 ori mai mult. 

Familia și apropiații primarului Capitalei, pe primul loc

Primarul Capitalei a intrat în atenția presei și cu o altă temă controvesată – înființarea companiilor municipale în fruntea sau structura cărora au ajuns rude sau apropiați ai Gabrielei Firea și ai lui Florentin Pandele. Pe lângă faptul că angajații acestor companii beneficiază de salarii mari, la nivelul acestora s-au înregistrat mai multe afaceri suspecte. 

O anchetă jurnalistică a emisiunii ”România, te iubesc” arăta, de exemplu, că una dintre companiile municipale (cea de iluminat public) condusă de Adrian Corbu a transferat 500 de mii de dolari cash unei sucursale înființate în Tanzania. Banii au dispărut în conturile respectivei companii, reprezentate de nimeni altul decât de Adrian Corbu, șeful companiei de Iluminat public și, întâmplător, vecinul familiei Pandele-Firea.Categories:Politic

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: