Aurul, investiția cea mai sigură în vremuri de pandemie. Cât valorează acum un lingou

Aurul pare o soluție de investiție tot mai sigură, pentru cei care au bani. Prețul metalului prețios a crescut în timpul pandemiei, în Statele Unite înregistrând valori record de peste 2.000 de dolari pe uncie.

Photo by Pixabay on Pexels.com

În paralel, în Marea Britanie, patronii magazinelor de bijuterii spun că în ultima perioadă au făcut mai multe afaceri decât într-un an întreg.

La prima vedere pare un telefon mobil. Este, de fapt, un lingou de aur ce cântărește aproape un kilogram, echivalentul a peste 50 de mii de lire sterline. Pe piața britanică, negustorii de metale prețioase au lucrat intens pentru a ține pasul cu cererea mare a clienților. Tot mai mulți oameni vor să cumpere monede și lingouri de aur, care sunt adesea văzute ca o investiție sigură într-o perioadă de criză.

Oliver Temple, co-proprietarul unei companii de investiţii: ”Cererea a crescut de la începutul pandemiei. Cred că am făcut în această perioadă mai multe afaceri ca oricând. În prima lună de carantină am vândut aur și argint cât vindem într-un an”.

Pe fondul unei incertitudini economice, provocată de virusul Covid-19, prețurile la aur și argint au crescut. În luna iulie, pe piața americană uncia de aur s-a vândut cu 2000 de dolari. Un preț record care nu a mai fost atins din septembrie 2011.

Citește știrea integrală aiciCategories:Economie

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: