Pandemia a prăbușit turismul românesc. Cu cât a scăzut numărul turiștilor față de anul trecut

Efectele pandemiei asupra turismului românesc se văd în statistici: sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au scăzut cu 44,4% în luna iulie 2020 față de iulie 2019, la 917.800 sosiri. Înnoptările s-au redus cu 44,7%, la 2.436.500, informează Institutul Naţional de Statistică într-un comunicat citat de Agerpres. De asemenea, numărul turiștilor străini care ne-au vizitat țara s-a prăbușit.

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Turiştii români au reprezentat 96,7% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 3,3%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (88,7% din total turişti străini), marea majoritate fiind din ţările aparţinând Uniunii Europene.

În cazul înnoptărilor, cele ale turiştilor români au reprezentat 97,3%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 2,7%. Cea mai mare pondere a turiștilor străini este deţinută de cei din Europa (88,1% din total turişti străini), marea majoritate fiind din ţările UE.

Citește știrea integrală aiciCategories:Turism

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: