Poliția din Hong Kong arestează patru persoane pentru postări de pe rețelele de socializare

Poliția din Hong Kong și-a semnalat intenția de a pune în aplicare o nouă lege a securității naționale chineze, arestând miercuri patru tineri sub suspiciunea de a incita la secesiune prin postări pe rețele de socializare.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, au fost reținuți, a declarat un oficial al poliției la o conferință de presă. 

“Investigația noastră a arătat că un grup a anunțat recent pe social media că a înființat o organizație pentru independența din Hong Kong”, a declarat Li Kwai-wah, superintendent principal al unei unități nou formate pentru a aplica legea de securitate.

Legea veche de o lună a rărit protestele pro democrație, în timp ce activiștii, alături de mediul academic și alții se întreabă dacă activitățile lor ar putea fi vizate.

Guvernul central de la Beijing a impus legea securității naționale pe teritoriul chinez semi-autonom, după ce liderii orașului nu au reușit să obțină o trecere locală.

Această mișcare a stârnit temeri că libertățile și autonomia locală din Hong Kong pot fi eliminate.Categories:International, Social Media

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: