Prețul aurului este la maximul tuturor timpurilor, al argintului se apropie de un record istoric. Cum se explică și ce urmează

Preţul aurului a crescut la maximul tuturor timpurilor, inclusiv la Bucureşti. Gramul de aur este cotat, conform cursului anunţat de BNR, la 257,36 lei. Și argintul este în cea de-a șaptea săptămână consecutivă de creștere, ceea ce duce spre un record istoric al prețului, a declarat la Digi24 analistul financiar Adrian Negrescu.

Photo by Pixabay on Pexels.com

El a explicat care este contextul creșterii accelerate a prețului pentru aur și argint: “În perioade de criză, investitorii se refugiază în metale prețioase, investesc în aur, platină, chiar argint. Argintul e în șaptea săptămână de creștere, ne apropiem de un record istoric și pentru argint.

Statele lumii au anunțat că vor pune în practică programe de relansare economică, care necesită bani, bani care vor fi tipăriți, care generează inflație.

Când peste câteva luni banii nu vor mai avea aceeași valoare de acum, este normal să te duci spre active valoroase, așa cum sunt metalele prețioase.

În vremuri de criză, se întâmplă mereu așa”.

Vezi știrea ingerală aiciCategories:Economie

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: