Facebook suspendă un grup anti-mască pentru răspândirea dezinformării COVID-19

Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platforma sa pentru încălcarea politicilor împotriva răspândirii dezinformării cu privire la COVID-19.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Secțiunea Despre a grupului public Unmasking America! – care a avut mai mult de 9.600 de membri – spunea ”suntem aici pentru a răspândi ADEVĂRUL despre măști!” Acesta a făcut mai multe afirmații care au dovedite deja ca fiind mituri despre măștile care obstrucționează fluxul de oxigen și au un impact psihologic negativ. ”Este o ancoră psihologică pentru suprimare, înrobire și ascultare cognitivă. Când porți o mască, ești complice în a-i declara pe toți oamenii drept periculoși, infecțioși și niște amenințări ”, scrie o postare.

Acțiunea Facebook a venit după o cerere a revisteil The Verge. ”Avem politici clare împotriva dezinformării cu privire la COVID 19 și am eliminat acest grup în timp ce le analizăm pe celelalte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Dami Oyefeso, într-un e-mail.

Conform regulilor Facebook, dacă un grup împărtășește în mod repetat știri false, platforma va afișa conținutul grupului mai rar în News Feeds și va înceta să sugereze persoanelor să se alăture grupului pentru a reduce creșterea acestuia.Categories:International, Social Media

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: