Turismul în Barcelona, instabil din cauza coronavirusului

Deși veniturile din turism aproape că au dispărut, unii localnici sunt fericiți să aibă spațiu iar pentru a se bucura de orașul lor, care de ani de zile a suferit de un exces de turism care aglomerează rezidenții.

Photo by Adrianna Calvo on Pexels.com

Din martie până în mai, întrucât Spania s-a luptat cu un număr mare de infecții, a fost impusă o carantină generală cu doar câteva excepții permise. Teama de infecție rămâne în oasele tuturor. Până în prezent, în regiunea Cataluniei, moartea a aproape 13.000 de persoane a fost până acum atribuită COVID-19.

Asta explică de ce nu doar turiștii stau departe anul acesta, ci și de ce Cartierul Gotic al orașului, unde de obicei mulțimile se deplasează pe străduțele înguste, sunt în mare parte închise. Doar o treime din plaja din Portul Olimpic este ocupată. Nimeni nu știe exact cum va fi vara aceasta. În Barcelona și în împrejurimi, numărul de cazuri este din nou în creștere. În weekendul trecut au fost peste 800 de noi infecții.

De luni, o cerință strictă de a purta masca a fost instituită în spațiile publice din întreaga Catalunie și Insulele Baleare. Sunt așteptate măsuri suplimentare pentru a ajuta la oprirea răspândirii virusului.Categories:Turism

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: