Iranienii iau social media prin asalt pentru a opri execuțiile

Iranienii au asaltat rețelele de socializare pentru a-și exprima opoziția împotriva condamnărilor la moarte pronunțate pentru trei bărbați care au participat la protestele în masă anul trecut.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Campania virtuală – care a generat și mii de postări pe Instagram și Telegram – a venit după ce purtătorul de cuvânt al ministrului justiției, Gholam-Hussein Ismaili, a declarat marți că Curtea Supremă a confirmat pedeapsa cu moartea pentru Amirhossein Moradi, 25 de ani, Mohammad Rajabi, 25 de ani, și Saeed Tamjidi, 27.

Cei trei bărbați au fost arestați sub acuzația de ”dușmănie împotriva lui Dumnezeu” prin acte de incendiu și vandalism în timpul valului de manifestații care au zguduit țara în noiembrie 2019 în urma unei creșteri bruște a prețurilor carburanților.

”Sunt următorul, ești următorul, suntem următorii, haideți să facem ceva” și ”viețile iranienilor contează și ele” spun câteva dintre postările larg distribuite online.

”Nu am văzut niciodată ceva la această scară”, a spus cercetătorul digital Amin Sabeti cu sediul în Marea Britanie. “Este unul dintre rarele momente în zona web a persanilor când văd oameni de pe Instagram și Twitter care se întâlnesc vorbind despre o cauză, în special un argument politic.”Categories:International, Social Media

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: