Coreea de Sud: primarul din Seul, aparentă sinucidere pe fondul acuzațiilor de hărțuire sexuală

Park Won-soon, primarul din Seul, care a fost văzut în unele cercuri ca un viitor președinte sud-coreean, a fost găsit mort vineri, în urma unei căutări efectuate peste noapte de poliție, folosind drone și câini polițiști.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Park a lăsat un aparent mesaj de sinucidere, care a fost găsit pe un biroul din reședința sa oficială. În scrisoarea scrisă de mână, Park le-a mulțumit oamenilor care au fost alături de el în timpul carierei sale și și-a cerut scuze familiei pentru că le-a provocat „suferință”.

Scrisoarea a fost făcută publică de guvernul orașului cu permisiunea familiei vineri dimineață, la mai puțin de 12 ore după ce a fost descoperit cadavrul.

„Îmi cer iertarea în fața tuturor. Mulțumesc tuturor oamenilor care au fost alături de mine de-a lungul vieții mele. Îmi pare rău pentru întreaga familie pentru suferința pe care am provocat-o. Adio tuturor”, a scris Park în scrisoare.

Potrivit poliției, Park și-a părăsit reședința oficială joi dimineață purtând un rucsac. El a lăsat un mesaj pe telefonul mobil al fiicei sale, care a auzit mesajul cinci ore mai târziu.

Ea a spus că mesajul sună ca un „ultim testament”.

După ce a încercat să îl sune pe tatăl ei și a descoperit că telefonul fusese închis, ea a contactat poliția și a fost lansată o căutare la scară mare.

Dispariția bruscă a acestuia, joi, a venit însă într-o zi după ce o fostă secretară ar fi depus o plângere penală în fața autorităților, în care a acuzat „contact fizic nedorit” și „trimiterea de mesaje necorespunzătoare” pe telefonul ei mobil.

Întrebate de mass-media locală, autoritățile din Seul au spus că nu sunt „conștiente” de acuzații.Categories:International

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: