Zeci de percheziții la firme de tip fantomă, în mai multe județe

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice fac, luni dimineața, 48 de percheziții în două dosare de evaziune fiscală, în Ilfov,Dolj,Vâlcea și Ialomița. Prejudiciu adus bugetului este de 3 milioane de euro în fiecare dosar.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Potrivit Poliției Române, prima acțiune are loc într-un mare centru comercial din județul Ilfov și vizează tranzacții mari de mărfuri din China și Turcia în spațiul intracomunitar, fără plata TVA.

În acest caz se fac 14 percheziții, la firme bănuite că derulau tranzacții comerciale fictive cu articole de îmbrăcăminte, textile, încălțăminte, jucării și articole de uz casnic, de proveniență din import (Turcia și China), la comanda unor clienți/beneficiari reali din România.

„Bunurile erau transportate în regim de grupaj/cargo (mai multe colete pentru diverși beneficiari, în același transport), pe rutele Turcia – România, respectiv China – România (Portul Constanța) și valorificate în final fără întocmirea de documente fiscale sau prin întocmirea acestora fără conținut real privind valoarea de vânzare și cumpărătorul efectiv”, potrivit IGPR.

Sursa: europafm.roCategories:Justitie

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: