În căutarea de voturi, Gabriela Firea pune în pericol viața bucureștenilor

În plină revenire a numărului de persoane infectate cu Covid-19, Primarul Capitalei pune în pericol sănătatea și viața bucureștenilor. 

sursa: Facebook

Astfel, potrivit ARCUB – instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București – în următoarele două luni, pe durata a 10 week-enduri, teatrele din București sunt invitate să prezinte mai multe spectacole în cadrul Festivalului ”Bucureștii lui Caragiale”. 

De notat că, deși spectacolele se vor ține în aer liber, respectiv în Parcul Cișmigiu, riscul contaminării cu noul coronavirus va fi unul ridicat, în condițiile în care este de așteptat ca spectacolele anunțate să genereze un flux mare de curioși. 

În pericol vor fi puși nu doar actorii, dar și spectatorii, în special cei mici, având în vedere că o parte din reprezentații vor fi pentru copii, iar aceștia vor fi dornici să interacționeze între ei, dar și cu personajele de pe scenă.

Inițiativa Primăriei Capitalei vine în contextul în care autoritățile centrale trag un semnal de alarmă cu privire la riscul extinderii pandemiei și acutizării crizei sanitare. Se pare, însă, că Primarul General este decis să sfideze apelul specialiștilor în domeniu și să organizeze evenimentele anunțate cu orice preț. 

Miza electorală 

Argumentul organizatorilor că Festivalul își propune să susțină scena teatrală a Bucureșiului este unul unul fals. Astfel, în momentul de față stagiunea teatrală s-a încheiat, iar majoritatea teatrelor au intrat în vacanță. Ceea ce face și mai dificilă organizarea festivalului. 

Mai mult, așa cum arătam și mai sus, România pare să se confrunte cu un nou val al crizei sanitare. În aceste condiții, mult mai prudent și mai responsabil ar fi fost evitarea unor evenimente care ar putea pune în pericol sănătatea și chiar viața oamenilor. 

Evenimentele Primarului PSD Gabriela Firea, așadar, par să nu aibă altă justificare decât dorința de a da bine în fața bucureștenilor. Și de a vâna voturile acestora, inclusiv prin astfel de evenimente cu iz electoral, care pun în pericol sănătatea publică. 

PSD, un aprig contestatar al existenței Covid-19

De menționat că inițiativa Gabrielei Firea vine în continuarea poziției partidului din care face parte. PSD s-a remarcat în toată această perioadă în rolul de contestatar al măsurilor de prudență instituite de OMS și preluate de majoritatea statelor, inclusiv de România. Mai mult, lideri și reprezentanți PSD au susținut inexistența noului coronavirus, incitând cetățenii să nu respecte recomandările specialiștilor.  

Recent, doi parlamentari PSD au fost protagoniștii unui scandal la o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei. Aceștia au refuzat să poarte mască în momentul în care au intrat în respectivul local, motiv pentru care au fost amendați de Poliție. Cazul a devenit unul emblematic pentru poziția și comportamentul PSD. Care urmează în această perioadă un calcul extrem de cinic – incitarea la nerespectarea regulilor de către cetățeni cu scopul de a genera o adâncire a crizei sanitare, care să lovească apoi și mai mult în autoritățile centrale. Categories:Sanatate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: