40 de morți în urma inundațiilor din Japonia, avertizare de ploi abundente în mai multe zone

TOKYO – Numărul morților cauzate de ploi abundente și inundații din sudul Japoniei a crescut luni la 40, inclusiv 14 care s-au înecat la un azil de pe malul râului, în timp ce salvatorii au căutat 10 persoane dispărute.

Photo by zhang kaiyv on Pexels.com

Trupele armatei și alți salvatori au desfășurat acțiuni de salvare prin nămol și resturi de-a lungul râului Kuma, unde multe case și clădiri au fost inundate aproape de nivelul acoperișurilor lor.

Agenția de Meteorologie a emis cea mai mare avertizare meteorologică pentru trei prefecturi din nordul orașului Kyushu, după ce ploile abundente au lovit regiunea sudică a insulei în weekend.

Peste o jumătate de milion de oameni au fost sfătuiți să evacueze Kyushu, inclusiv orașele de pe malul râului Kumamoto, de unde au fost recuperate 40 de cadavre. Evacuarea nu a fost obligatorie și se crede că multe persoane au optat să rămână acasă din cauza îngrijorărilor cu privire la coronavirus, chiar dacă oficialii au spus că adăposturile erau echipate în mod adecvat cu pereți despărțitori și alte măsuri de siguranță.

Printre victime se numără 14 dintre cei 65 de rezidenți în vârstă ale azilului de lângă râul Kuma, care este cunoscut drept „râul furios”, deoarece i se alătură un alt râu chiar în amonte și este predispus la inundații.

Nivelul apei s-a ridicat brusc și terasamentul său a cedat, determinând apa să intre în azil, unde majoritatea locuitorilor erau imobilizați la pat sau în scaunul cu rotile.Categories:International

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: